top of page

Wie ben ik?

Mijn naam is Vicky Duthoo, een trotse mama van een pittige tweeling van 11 jaar oud met elk hun eigen talenten en karaktertrekken.  Genieten van het leven is mijn levensdoel, en dit zit vooral in de kleine dingen.

Mijn passie om te werken met kinderen is begonnen tijdens mijn opleiding tot juf. Dit heb ik  20 jaar met steeds evenveel overtuiging. Sinds september 2022 ben ik gestopt als leerkracht en ben ik gestart als ondersteuner bij VOKAN, een ondersteuningsnetwerk.  Mijn grootste doel is dan ook om kinderen/jongeren het gevoel te geven te mogen zijn wie ze zijn en zoals ze zijn, om zich optimaal te kunnen ontplooien.

Toch merk ik de laatste tijd meer en meer een verschuiving.  De druk die onze maatschappij op kinderen en volwassenen legt, wordt steeds groter.  Kinderen en natuurlijk ook het hele gezin, lijden hieronder.  Dit heeft mij er toe aangezet om het diploma van kindercoach, lifecoach en gezinscoach te behalen en me zelfs nog verder te verdiepen nl. psychotherapie i.o.  Zo  ontstond mijn eigen praktijk 'Lagom' .  Lagom is een  Zweedse geluksfilosofie die eigenlijk staat voor "niet te veel, niet te weinig, net genoeg."  Het gaat om balans.  En laat dat net iets zijn wat we een hele opgave vinden.  Ook kinderen...  Ik ben dus naast ondersteuner, mama, vriendin en coach nu ook psychotherapeut.  Dit geeft me de kracht om nog dieper in te gaan op de kern van het probleem.  Zowel bij kinderen, jongeren als volwassenen.

Verder geeft het me veel voldoening om te zien hoe mensen terug helemaal openbloeien door het geloof in zichzelf terug te vinden. Voor ons allemaal is het immers belangrijk dat we gelukkig zijn en ons gewaardeerd voelen.  Want dan kunnen we pas tot leren en leven komen...

 

thumbnail_image1.jpg
bottom of page