top of page

Peptalk

Wat is Peptalk?

Peptalk is een samenkomst van jongeren van 11 tot 16 jaar die ongeveer anderhalf uur duurt, waar je in kleine groep onder deskundige begeleiding met andere jongeren over alledaagse dilemma’s  van het leven praat. 

Waarom Peptalk?

Wanneer jongeren zich in de puberteit bevinden, vragen ze zich af wie ze zijn.  Deze identiteitscrisis gaat gepaard met vele 

 struggles.  Dit maakt het leven voor hen zwaar.  Ook al komen deze jongeren uit een warm nest, ze willen niet altijd de raad van hun ouders.  Met als gevolg dat ze nog meer in de knoop geraken, zich alleen en onbegrepen voelen.

Door de kleinschaligheid (minimum 4 - maximum 8 deelnemers) en de deskundige begeleiding is er voldoende gelegenheid om al de vragen waar ze mee worstelen te beantwoorden. Na deze avond krijgen ze tips waarmee ze direct aan de slag kunnen.

Voor wie?

Peptalk is bedoeld voor jongeren (leeftijd 11 jaar t/m 16 jaar) die vragen hebben over de dagelijkse dingen van het leven.  Dus voor iedereen, die:

  • Op zoek is naar antwoorden op knagende vragen over alledaagse dilemma's;

  • Behoefte heeft aan een steuntje in de rug, tips & trics en ondersteuning;

  • Zin heeft in een leuke, leerzame en verfrissende avond met andere jongeren.

Elkaar helpen, maakt het leven immers zoveel gemakkelijker.

Thema's?

Het tweede thema van de  PEPTALKavond  is IK BEN GOED GENOEG.  We bekijken een klein stukje theorie.  Waarom voelen wij ons vaak minder dan anderen?  Waarom lijkt het of een ander alles heeft ?  Hoe kunnen we onszelf versterken?  Hoe kunnen we  elke dag gelukkig zijn? 

Door middel van ervaringen, casestudies, hulpstrategieën, tips & trics worden deze jongeren gesterkt om hier op de juiste manier mee om te gaan.

Dit thema wordt aan het haardvuur georganiseerd met marshmallows, een hapje en een drankje.

Volgende thema's die o.a. nog aan bod zullen komen:

  • Zelfbeeld en zelfvertrouwen

  • Grensoverschrijdend gedrag

  • Communicatie

  • pesten

Prijs?

25 euro p.p.

Duur?

anderhalf uur

Inschrijven kan u door onderstaand formulier in te vullen of via Facebook of  Instagram.

Voor meer info kan u me altijd vrijblijvend mailen.

PEPTALK is een initiatief van Vicky Duthoo - Coachingpraktijk Lagom

bottom of page