top of page

1.

Wat is psychotherapie?

Een psychotherapeut is iemand die zich toespits in het begeleiden van mensen op geestelijk of emotioneel vlak. Loop je ergens tegenaan in je leven? Dan ben je bij een psychotherapeut aan het juiste adres. Samen zoek je naar oplossingen om je terug beter in je vel te voelen en je leven terug op de rails te krijgen.

Psychotherapeuten zijn goed opgeleid via een gerichte psychotherapieopleiding (4 jaar). Hierin worden zowel theorie als praktijk geleerd om zo deskundige begeleiding te kunnen bieden. Als een psychotherapeut aangesloten is bij een beroepsvereniging, volgt deze ook de ethische code, welke zorgt voor ethische gedragsregels en professionaliteit.

Er bestaan verschillende vormen van psychotherapie. Elke therapievorm heeft zijn waarde. Belangrijk is dat je vind wat bij jou past.

Vanaf 01/09/2016 is het uitvoeren van psychotherapie beschermd en mogen enkel hulpverleners die aan de voorwaarden voldoen, dit uitoefenen. De nieuwe wet stelt dat enkel mensen met een erkend psychotherapiediploma gerechtigd zijn om psychotherapie uit te oefenen. Zowel personen die vallen binnen een gezondheidsberoep (vb. huisarts, psychologen en orthopedagogen) als hulpverleners zonder deze masterdiploma's, dienen dus een erkend psychotherapie-opleiding te hebben gevolgd.

bottom of page